Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Minidynie z mięsno-ryżowym farszem"
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 514
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 47
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24723
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 514
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 47
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24723
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wyłóż półkę papierem do pieczenia. Odetnij wierzchołki dyń. Wydrąż je łyżką i ułóż na papierze. Skrop 2 łyżkami oleju. Piecz 30 minut (aż zmiękną).
Rozgrzej w rondlu resztę oleju. Podsmaż na nim cebulę i czosnek. Wsyp curry i smaż pół minuty. Dodaj mięso i smaż, mieszając, 5 minut (aż zbrązowieje). Dodaj ryż i bulion, zagotuj. Przykryj, zmniejsz ogień i duś całość 15 minut. Na 5 minut przed końcem wrzuć zielony groszek.
Napełnij dynie farszem. Przykryj odciętymi wierzchołkami. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 5 minut. Podawaj z jogurtem i listkami kolendry.Źródło: Olivia