Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na kolejną słodką propozycje wielkanocną - małe mazurki. U nas w domu sa numerem jeden. Uwielbiają je zarówno dzieci jak i Mąż, któremu właśnie zawdzięczam ten przepis, a ściślej mówiąc Teściowej :) Mazurki są niebywale kruche i ozdobione mnóstwem przepysznych bakali. Nie tylko wspaniale smakują, ale też przyozdobią wielkanocny stół czy koszyczek do święconki. Przepis jest niebywale łatwy, więc idealnie nadadzą się do wspólnego rodzinnego pieczenia. Zapraszam :)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 158
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 19
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 158
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 19
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Mąkę przesiać przez sitko, dodać pokrojone masło, cukier i żółtka. Wszystkie składniki razem rozdrobnić i wyrobić na gładkie ciasto. Gotowe ciasto włożyć do lodówki na godzinę.
Zimne ciasto rozwałkować na grubość ok. 1-2 cm i wykrawać okrągłe ciastka, wielkość wg uznania. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 7-10 min.
Zimne ciastka dekorować według własnego uznania.
Smacznego :)
;)