Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejny sposób na wykorzystanie pozostałego ciasta, ciastek, biszkoptów ... rozpływające się w ustach małe bajaderki :-)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 71
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 154
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 71
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 154
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Ciasto zmielić najlepiej w maszynce do mielenia mięsa lub drobno pokruszyć o rozetrzeć drewnianą pałką. Do zmielonych ciastek dodać resztę składników. Wymieszać. Jeśli masa będzie zbyt gęsta, dodać mleko. Z gotowej masy formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Schłodzić w lodówce kilka godzin.
Polewa: czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej, Zimne kulki zanurzać w czekoladzie. Schłodzić w lodówce (najlepiej całą noc). Smacznego :-)