Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki deserek i bardzo smaczny:) Korpusy z ciasta kruchego, borówki, żelatyna deserowa ze śmietanką. Pychotka:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
1. Żelatynę przygotowuję wg przepisu, łączę ze śmietanką z cukrem i czekam aż ostygnie – będzie gęsta, zimna ale nie stężeje całkowicie.
2. Na korpusy wylewam trochę żelatyny (max 1/2 korpusu).
3. Układam borówki. Polewam resztą żelatyny.