Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miks warzyw z boczkiem"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 649
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 223
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 649
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 223
Składniki
ok. 25 minut
Boczek pokroić na cieniutkie plasterki i przesmażyć na łyżce oleju. Zdjąć i odstawić w ciepłe miejsce.
Na tej samej patelni zeszklić posiekaną cebulę. Dodać do niej odsączoną kukurydzę i rozmrożony groszek, smażyć przez chwilę. Dodać plasterki cukini i pokrojone pomidory.
Zalać śmietanką, doprawić solą, pieprzem oraz majerankiem. Chwilę pogotować i dodać boczek. Starannie wymieszać. Udekorować natką pietruszki. Podawać z pieczywem.Źródło: Twoje Imperium