Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowiec z żurawinami"
Składniki
Ciasto: masło utrzyj z cukrem na puch. Ciągle miksując, dodawaj po jednym jajku, a następnie mąkę przesianą z proszkiem i solą. Czekoladę rozpuść, przestudź, wlej do ciasta. Dosyp płatki migdałowe, wymieszaj. Piecz w 180 stopniach przez 45 minut.
Mus: żurawinę podgrzej. Wsyp cukier i zagotuj. Przetrzyj owoce przez sitko. Rozpuść żelatynę w 4 łyżkach wrzątku. Dodaj do niej kilka łyżek musu owocowego, wymieszaj. Wlej do reszty musu. Kremówkę ubij, delikatnie połącz z zimnym musem.
Zimne ciasto przekrój na pół, przełóż musem i schłódź około godziny. Polej roztopioną czekoladą.Źródło: Naj