Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowiec z wiśniami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Składniki
Ciasto: mąkę i proszek prze- siej, dodaj resztę składników, zagnieć. Chłodź 30 minut, rozwałkuj, wylep dno tortownicy wyłożonej pergaminem.
Masa serowa: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrami oraz masłem na puszystą masę. Ucierając, dodawaj małymi porcjami twaróg i budyń. Białka ubij na pianę. Rodzynki, likier oraz białka domieszaj do masy. Przełóż ją do tortownicy. Piecz ok. 75 minut w175oC. Zostaw w piekarniku.
Masa wiśniowa: wiśnie osącz, zachowaj 250 ml zalewy. Rozmieszaj ją z mąką i esencją, zalej wiśnie. Podgrzewaj, mieszając, a gdy zaczną gęstnieć, zdejmij z ognia. Gdy ostygną, wyłóż na sernik.Źródło: Naj