Migdałowiec wg siostry Anastazji

Przepis dnia 2017-12-12
Migdałowiec wg siostry Anastazji
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: natsko1993
Po prostu niebo w gębie!

Składniki

  • 4 jajka
  • pół szklanki cukru
  • pół szklanki mąki
  • po łyżeczce proszku do pieczenia i cukru wanioliowego
  • puszka masy krówkowej
  • płatki migdałowe
  • 1 budyń śmietankowy bez cukru
  • kostka masła
  • 1/3 l śmietany 30%
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • duża paczka krakersów
  • cukier puder
  • 0,5 l zimnego mleka

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i cukier waniliowy. Dorzucić żółtka oraz mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Piec 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.

  2. Ugotować budyń według przepisy podanego na opakowaniu, wystudzić. Utrzeć z masłem, dodać cukier puder do smaku.

  3. Ubić śmietanę z cukrem pudrem, dodać rozpuszczoną żelatynę. Płatki migdałowe uprażyć na patelni, wystudzić.

  4. Przełożenie:

    biszkopt - masa budyniowa - krakersy - masa kajmakowa - krakersy - śmietana kremówka - prażone migdały

Komentarze do przepisu (9)

Nevermore 06 grudnia 2017
Super ciacho, pycha :)

Straszęcin? Czyżby ten koło Dębicy ;)
natsko1993 06 grudnia 2017
Tak, ten Straszęcin ;)
Nevermore 06 grudnia 2017
No to witaj w "klubie" xD
Do dziadków przy okazji jeździmy ;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 jajka
  • pół szklanki cukru
  • pół szklanki mąki
  • po łyżeczce proszku do pieczenia i cukru wanioliowego
  • puszka masy krówkowej
  • płatki migdałowe
  • 1 budyń śmietankowy bez cukru
  • kostka masła
  • 1/3 l śmietany 30%
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • duża paczka krakersów
  • cukier puder
  • 0,5 l zimnego mleka
Składniki