Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowe piramidki z owocową wieżyczką"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 576
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22693
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 576
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22693
Składniki
60 minut • Porcja ok. 274 kcal • Koszt porcji ok. 1,70 zł • Przepis na 12 sztuk
Jajka ubij z cukrem na puszysto. Delikatnie wmieszaj przesianą mąkę i cukier waniliowy. Wyłóż ciasto na blachę z papierem do pieczenia, rozsmaruj. Piecz w 220°C ok. 10 min.
Z mleka, proszku budyniowego i cukru ugotuj gęsty krem. Wystudź, mieszając. Kremówkę ubij na sztywno i delikatnie wmieszaj do budyniu.
Z ciasta wykrój małe kółeczka. Połowę pokryj grubszą warstwą kremu, przykryj pozostałymi. Wierzch cienko posmaruj kremem. Boki obsyp płatkami migdałowymi.
Udekoruj winogronami, posmaruj rozpuszczoną galaretką, wstaw do lodówki.Źródło: Kobieta i życie