Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Migdałowe pączki"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 69
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 69
Składniki
Przepis przysłała Maria Wróbel z Ostrowa Wielkopolskiego
Drożdże rozrób w mleku. Dodaj łyżeczkę cukru, odstaw do wyrośnięcia. Jajka, żółtka, resztę cukru i masło utrzyj. Wlej rozczyn drożdżowy, wsyp mąkę, sól, dodaj połowę spirytusu, połącz.
Dodaj migdały i skórkę cytrynową, wyrób. Posyp cukrem waniliowym, odstaw do wyrośnięcia.
Powidła utrzyj z orzechami. Z ciasta uformuj pączki, napełnij powidłami, zlep. Odstaw do wyrośnięcia. Pączki usmaż na smalcu z resztą spirytusu.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie