Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Migdałowe magdalenki"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3089
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 226
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3089
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 226
Składniki
ok. 50 minut
Masło stopić, wystudzić. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą, jasnokremową masę. Do masy jajecznej dodać skórkę z cytryny. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wymieszać z mielonymi migdałami i porcjami wsypywać do ucieranych składników. Dodać masło, wymieszać.
Ciasto odstawić pod przykryciem na godzinę w chłodne miejsce. Przełożyć do szprycy cukierniczej z okrągłym otworem.
Foremki (dwie, po 12 wgłębień) posmarować tłuszczem. Do każdego wgłębienia wcisnąć porcję ciasta. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 10-12 minut.
Ciasteczka delikatnie wyjąć z foremek, przełożyć na kratkę kuchenną, odstawić do wystudzenia. Przed podaniem delikatnie oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco