Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowe gwiazdki"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 62
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 58
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 83
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 62
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 58
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 83
Składniki
Obrane migdały zmiel na pył. Dodaj wszystkie suche i dokładnie je wymieszaj razem z posiekanym zimnym masłem.
Zagnieć ciasto, ulep gładką kulę i owiń ją folią spożywczą. Schłodź ją w lodówce przez 30 minut, a następnie rozwałkuj na podsypanej mąką stolnicy na grubość około 4 mm.
Przy pomocy foremek wykrój gwiazdki. Ułóż je na papierze do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180oC.
Wyjmij po kwadransie i wystudź. Przygotuj z nich prezenty na święta lub polej je lukrem i zjedz natychmiast.
Czas: 40 min. 1 porcja = 180 kcalŹródło: Kurier TV