Migdałowe babeczki

Migdałowe babeczki
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Madohora
Prosty deser do popołudniowej kawy. Zaletą tego ciasta jest to,że można je przechowywać

Składniki

  • 2 jajka
  • 25 dag cukru
  • 25 dag masła
  • 1 małe opakowanie proszku do pieczenia
  • 10 dag zmielonych migdałów
  • 1/2 kg mąki

Przygotowanie

  1. Masło utrzeć z cukrem do białości. Dodać masło, migdały oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Zagnieść ciasto. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 0,5 mm. Za pomocą foremki lub szklanki wycinać kółka. Wylepić nimi foremki do babeczek. Piec około 30-45 minut w 180 C.

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 26 lipca
Pyszotka:)
Maudie 27 lipca
Pycha:)
Składniki
  • 2 jajka
  • 25 dag cukru
  • 25 dag masła
  • 1 małe opakowanie proszku do pieczenia
  • 10 dag zmielonych migdałów
  • 1/2 kg mąki
Składniki