Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdaliki z kwaśną nutą"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20989
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20989
Składniki
Biały ser zmiel kilkakrotnie przez maszynkę. Masło utrzyj, dodaj jajo, żółtka, ucieraj przez kilka minut. Wsyp mielone migdały, cukier, dodaj ser, całość zmiksuj blenderem lub zagnieć ręką. Ciasto rozwałkuj, podsypując je migdałami lub mąką.
Wycinaj z niego malutkie krążki. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. kładź ciasteczka, piecz 20 minut w temperaturze 180°C.
Rabarbar obierz, pokrój, uduś z cukrem. Zrób budyń, dodaj żelatynę. Ciasteczka przekładaj budyniem i konfiturą z rabarbaru.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień