Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miętowe makaroniki"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20245
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 160
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2182
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20245
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 160
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2182
Składniki
Cukier puder przesiej, a następnie wymieszaj z migdałami. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec dodaj również zielony barwnik.
Następnie wlej do białka likier miętowy oraz krople miętowe i miksuj przez chwilę. Potem dodaj migdały z cukrem i delikatnie wymieszaj całość.
Blachę posmaruj masłem i nakładaj na nią łyżeczką porcje masy. Spłaszczaj je od góry zwilżoną w wodzie łyżką. Piecz przez 15 minut w temperaturze 160°C. Zrób lukier: cukier puder rozetrzyj z wodą. Polej nim wierzch ciasteczek.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień