Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsny wieniec"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 82
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 82
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Składniki
Ugotowane jajka ostudź, obierz i drobno pokrój. Oliwki osącz z zalewy, cebulę i czosnek posiekaj.
Do mielonego mięsa wbij surowe jajko, dodaj namoczoną, odciśniętą kajzerkę, cebulę, czosnek, natkę. Wymieszaj, przypraw.
Do formy silikonowej z kominem włóż połowę mięsa. Na nim rozłóż pokrojone jajka i oliwki, posyp koperkiem. Nałóż pozostałe mięso. Dociśnij, wyrównaj wierzch.
Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz 40-50 min w temp. 180°C. Podaj na gorąco lub na zimno. Na pieczeń nadaje się mięso drobiowe, wieprzowe, mieszane.
<strong>Przepis nadesłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Takie jest życie