Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny pomysł na wykorzystanie gotowanej kaszy jaglanej.
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Śliwki zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na kilka godzin.
Ugotowaną w nieosolonej wodzie kaszę blendujemy z namoczonymi śliwkami blenderem ręcznym. Do masy dodajemy olej, wiórki kokosowe, erytrytol i przyprawy. Wilgotną dłonią wyrabiamy masę i formujemy z niej ciasteczka.
Gotowe przekąski układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 20-25 minut w 180 stopniach bez termoobiegu. Gotowe ciastka muszą całkowicie wystygnąć inaczej będą się rozpadać. Smacznego!