Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo miękki i puszysty posmakuje każdemu i osłodzie te jesienne wieczory!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 721
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1855
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 721
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1855
Składniki
Ciasto: Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą, dodajemy na końcu dżem z wiśni, śliwki i rodzynki według uznania. Banana obieramy gotujemy i blendujemy. Mieszamy z resztą ciasta. Pozostawiamy ciasto na 2 dni. Następnie wykładamy do dwóch foremek o wymiarze 25/36 i pieczemy do 20 minut w 180 stopniach. Zimne ponczujemy.
Wkładka: Jabłka obrać pokroić w drobną kostkę i zasypać ¾ szkl cukru. Odstawić na pół godziny. Dodać bakalie, mąkę, sodę proszek. Białka ubić z 2 łyżkami cukru, dodać żółtka. Wymieszać z jabłkami i piec do 40 minut w 180 stopniach.
Krem grysikowy: Z mleka kaszy i cukru gotujemy krem około 35 minut aż do zgęstnienia, gdy zimny ucieramy z masłem. Przełożenie ciasta: Ciasto- krem grysikowy- wkładka- krem grysikowy- ciasto