Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mega szybki tort dla mojego 3 latka, robiony w biegu na 20 minut przed "nieplanowaną" imprezą. Mega smak :)
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 198
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 403
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 198
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 403
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik na 5 min. na 180 st. C
przygotowujemy tortownicę - ja swoją wykładam papierem do pieczenia.
Oddzielamy białka od żółtek, Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, dodajemy 3 łyżki cukru, ponownie ubijamy. Masa zacznie błyszczeć i wyglądać jak masa na bezy. Dodajemy żółtka i mąki, mieszamy tylko do tzw. połączenia składników. Gotową masę przelewamy do tortownicy, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 23-25 min. w temp. 180 *C
W czasie gdy piecze się biszkopt, ubijamy śmietanę - również na sztywno, pod koniec ubijania dodając 1-2 łyżki cukru.
Gotowy biszkopt studzimy (choć szybko stygnie też sam) wykładając go z tortownicy i papieru najlepiej na metalową kratkę, dekorujemy ubitą śmietaną, prażonymi jabłkami i wiśniami z kompotu. Smacznego :)