Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Medaliony z komosy ryżowej"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8680
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 195
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 445
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8680
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 195
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 445
Składniki
Kaszę przepłucz pod bieżącą, zimną wodą. Wrzuć do garnka i zalej zimną wodą tak, by warstwa wody nad kaszą była tej samej grubości, co warstwa kaszy w garnku. Doprowadź do wrzenia i gotuj 12-15 minut. Zdejmij z ognia i odstaw, by przestygła.
Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Cukinię umyj i pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę. Następnie dodaj cukinię z czosnkiem i smaż 10 minut, często mieszając.
Ugotowaną kaszę przełóż do miski i dodaj usmażone warzywa. Dopraw solą, pieprzem i śmietaną. Dokładnie wymieszaj.
Zwilżonymi w zimnej wodzie dłońmi formuj kotleciki. Na patelni rozgrzej 5 łyżek oliwy. Medaliony smaż po 5 minut z każdej strony. Podawaj od razu, posypane wiórkami świeżo startego parmezanu lub sera Grana Padano.Źródło: TV14