Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, tradycyjny mazurek z masą kajmakową.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 194
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 194
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Na stolnicę wsypuję przesianą mąkę, a na niej siekam masło. Dodaję cukier oraz żółtko i szybko zagniatam ciasto, które następnie owijam w folię i wkładam do lodówki na 30 minut.
Ciastem obklejam dno wysmarowanej masłem formy do tortów (średnica 22 cm). Piekę w 180 st. C około 20-25 minut. Wystudzone ciasto smaruję masą kajmakową i dekoruję bakaliami.