Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj wegańska wersja mazurka :) Wielkanoc kojarzy się jednoznacznie z jajkiem, ale przecież weganie też muszą coś jeść :):):)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 152
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 152
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto umieszczam w misce i zagniatam. Ciasto rozwałkowuję na grubość 5-7 mm, wykrawam prostokąt i układam na blaszce wyłożonej papierem. Z reszty robię rant i układam na cieście. Ciasto nakłuwam w kilku miejscach widelcem i wstawiam do piekarnika (180 stopni) na 20-25 minut, aż zrobi się rumiane. Odstawiam do wystygnięcia. Składniki na polewę wkładam do rondelka, podgrzewam i mieszam, aż do rozpuszczenia. Następnie polewę wylewam na schłodzone ciasto. Odstawiam do przestygnięcia. Ciasto dekoruję suszonymi owocami i dżemem. U mnie to morele i dżem morelowy. Posypuję mielonymi migdałami. Smacznego :)