Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurek słoneczny"
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 140
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7473
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 188
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 100
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 204
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 140
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7473
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 188
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 100
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 204
Składniki
Z rozmrożonego ciasta wykroić prostokąt o wymiarach 24 x 12 cm. Upiec go w wysmarowanej masłem formie na złoty kolor (około 25 minut w temperaturze 220°C). Wystudzić.
Żurawinę i migdały krótko przesmażyć na maśle. Ostrym nożem wyciąć wierzch z ciasta (boki pozostawiając nietknięte). Środek wypełnić masą żurawinowo-migdałową. Przygotować polewę marcepanową zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając spożywczy barwnik w kolorze żółtym. Mazurek dokładnie pokryć polewą.
Z cukru pudru, kakao i kilku kropli wody utrzeć lukier. Mazurek udekorować lukrem i połówkami obranych migdałów.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium