Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mazurek pomarańczowy w czekoladzie"
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 917
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 60
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 71
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 917
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 60
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 71
Składniki
Cztery łyżki masła odłóż. Resztę masła, mąkę, cukry, żółtka, proszek i połowę aromatu wyrób. Rozwałkuj na 1 cm, wyłóż formę. Piecz 15 min w 180°C. Ostudź. Do rondla wlej mleko skondensowane i dodaj trzy łyżki masła. Gotuj 30 min, mieszając. Wsyp kakao, połącz. Masą posmaruj ciasto. Czekoladę, resztę aromatu i masła stop. Masą czekoladową, płatkami migdałowymi i skórką kandyzowaną ozdób mazurek.Źródło: Chwila dla Ciebie