Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mazurek pomarańczowy"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Składniki
Mąkę, masło i cukier posiekaj nożem. Dodaj żółtka i śmietanę, możesz dodać też łyżeczkę proszku do pieczenia. Zagnieć ciasto, uformuj kulę, wstaw do lodówki na godzinę.
Pomarańcze umyj. Dwie pokrój na plastry ze skórką, dwie obierz ze skórki i albedo, pokrój, ugotuj z cukrem. Ciasto rozwałkuj, nadaj mu kształt jajka, z reszty zrób wałek, skręć i zrób z niego brzeg. Wierzch ciasta posmaruj białkiem, ułóż marmoladę pomarańczową i pomarańcze. Piecz 30 minut w temperaturze 180o C, wyjmij, wystudź. Udekoruj jajeczkami.
Czas: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień