Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mazurek piaskowy z lukrem"
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 61
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 135
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9763
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 61
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 135
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9763
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę, dalej miksując dodawaj stopniowo cukier i po 1 żółtku. Masło utrzyj mikserem na puszystą masę, dodaj do białek, wlej sok z cytryny, wymieszaj. Mąki połącz, przesiej do masy, wymieszaj delikatnie.
Masę przełóż do natłuszczonej formy na babkę. Piecz 40 minut w 180°C, wystudź. Cukier puder rozetrzyj w gorącej wodzie, dodaj aromat, lukrem polej babkę. Możesz ją udekorować bakaliami lub owocami.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień