Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurek łatwy do zrobienia"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Ubij białka z 2 łyżkami cukru. Żółtka utrzyj z resztą cukru, wymieszaj z białkami. Wsyp mąkę oraz proszek, wymieszaj. Piecz 15 minut w temp. 175°C.
Biszkopt pokrój na kwadraty, ale nie do końca. Wyjmij kilka kwadratów i włóż tam marmoladę, posyp wiórkami, rodzynkami, orzechami. Podgrzej polewy, polej ciasto. Udekoruj według uznania.
Porcje: 10. : 60 min. Cena: 1,80 zł. Kalorie: 430 kcal.
Przepis nadesłała Urszula Świeca z Hrubieszowa.</strong>Źródło: Takie jest życie