Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne szybkie i proste w przygotowaniu.
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1161
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 50
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 295
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 80
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1161
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 50
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 295
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 80
Składniki
Ugotowac 2 żółtka na twardo i po przestudzeniu rozgnieśc je widelcem. Na stolnicę wysypac mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia.Dodac ugotowane i surowe żółtka oraz masło.Wszystkie te składniki dokładnie zagnieśc. Po czym ciasto wyłożyc na blache i na bokach zrobic taka niby ramkę aby potem masa kajmakowa nam nie spływała po bokach.Piec w temp.200 stopni ok.30 minut.Wyłożyc do przestudzenia.
MASA KAJMAKOWA:Mleko skondensowane wylac do garnka(najlepiej takiego żeby się nie przypalało) Kiedy zacznie sie gotowac wsypac cukier puder.Mleko gotowac 1 godzine bardzo często mieszając bo inaczej nam sie szybko przypali szczególnie kiedy robi się gęste pod koniec gotowania. Konsystencja musi przypominac karmel ale nie może byc zbyt gęste:).Odstawic do wystudzenia.Potem dodac do karmelu masło i zmiksowac.Wylac na ciasto.Udekorowac orzechami,migdałami i suszonymi owocami. Lub co kto lubi.Smacznego:)