Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek kajmakowy to ciasto idealne na każdą okazję wystarczy je tylko trochę inaczej udekorować. Bardzo, bardzo słodkie, tak więc polecam łasuchom.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 509
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1367
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 93
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 509
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1367
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 93
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Składniki
Białka ubijamy z sola na sztywna pianę. Delikatnie mieszając dodawać po łyżce mielonych migdałów i cukru pudru, aż powstanie jednolita masa.
Całe migdały lekko siekamy. Gotową masę wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch masy posypujemy posiekanymi migdałami.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 160'C przez około 40-45 minut. Po upieczeniu ciasto dzielimy na pół.
Na jedno ciasto nakładamy marmoladę.
Marmoladę przykrywamy drugim ciastem, na który wykładamy masę krówkową.
Brzegi posypujemy płatkami migdałów.
Lukrem piszemy napis Alleluja.
Gałązki robimy z płynnej czekolady, a bazie z lukru. Smacznego !!!