Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mazurek kajmakowy"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 71
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 71
Składniki
Zamkniętą puszkę z mlekiem wstaw do garnka, zalej wodą, by ją przykryła, gotuj pod pokrywką dwie godziny. Masło z mąką i cukrem posiekaj nożem, dodaj żółtka i wodę. Zagnieć ciasto, uformuj kulę, chłodź ją w lodówce godzinę.
Ciasto rozwałkuj na placek o grubości 2 cm, ponakłuwaj widelcem, piecz 30 minut w temp. 180° C. Ciasto wyjmij. Gdy ostygnie, posmaruj je kajmakiem powstałym z mleka skondensowanego. Odstaw do zastygnięcia.
Cytrynę przekrój, wyciśnij sok, rozetrzyj w nim cukier puder, wylej na kajmak. Czekoladę rozpuść, kawałek papieru zwiń w rożek, napełnij czekoladą, odetnij koniec, zrób dekoracyjny napis.
Czas: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień