Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z mięsem mielonym i fasolą to ciekawe urozmaicenie, które nie wymaga...
Odsłon: 86
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki najlepiej smakują w towarzystwi...
Odsłon: 75
Mocno czekoladowe ciasteczka, chrupiące, ale i puszyste i delikatne. Są prost...
Odsłon: 125
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 260
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 881
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1883
Makaron z mięsem mielonym i fasolą to ciekawe urozmaicenie, które nie wymaga...
Odsłon: 86
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki najlepiej smakują w towarzystwi...
Odsłon: 75
Mocno czekoladowe ciasteczka, chrupiące, ale i puszyste i delikatne. Są prost...
Odsłon: 125
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 260
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 881
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1883
Składniki
Ciasto: Mąkę przesiać przez sito i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Na tarce zetrzeć margarynę, wbić jajko, dodać żółtko i cukier. Szybko zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i włożyć do lodówki na pół godziny. Blachę do mazurków posmarować margaryną, wylepić ją ciastem. Piec na złoty kolor. Polewa: - 1 łyżeczka masła - 1 szklanka cukru - 1/2 szklanki śmietany - 2 łyżki kakao Cukier, śmietanę i kakao gotować 10 min. Dodać masło. Na ostudzone ciasto ułożyć bakalie, wylać polewę. Udekorować bakaliami