Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Maślankowy przekładaniec"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 49
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 49
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Składniki
ponczu wymieszaj. Nasącz nim biszkoptowe blaty. Jeden z nich ułóż na paterze.
Żelatynę rozpuść w 1/3 szkl. gorącej wody. Zmiksuj mascarpone z ricottą i cukrem pudrem. Wlej żelatynę, wymieszaj.
Krem serowy rozsmaruj na biszkoptowym spodzie. Na nim rozłóż równomiernie maliny i delikatnie powciskaj owoce do masy. Przykryj drugim nasączonym blatem. Torcik wstaw do lodówki, by krem dobrze zastygł.
Miękkie masło zmiksuj na puszysty krem z cukrem. Nie przerywając ucierania, dodawaj po łyżce twarożku. Następnie zabarw krem spożywczą farbką na intensywny różowy kolor. Krem przełóż do rękawa cukierniczego z koncówką w kształcie dużej gwiazdki. Wyciśnij efektowne róże na wierzchu i po bokach tortu. Ponownie schłodź.
Poncz dla dorosłych
1/2 szkl. ciepłej wody wymieszaj z kieliszkiem wódki, sokiem z 1 cytryny oraz łyżką płynnego miodu.Źródło: Tina