Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Maślankowiec z jagodami na waflu"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20986
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20986
Składniki
Żelatynę zalej niewie- lką ilością zimnej wody, odstaw na 10 minut. Maślankę roztrzep z cukrem i cukrem waniliowym. Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając na bardzo małym płomieniu. Potem ostrożnie połącz ją z maślanką i odstaw na 10-15 minut. W tym czasie śmietanę ubij na sztywno. Delikatnie domieszaj ją do tężejącej masy maślankowej. Krążek waflowy ułóż na spodzie tortownicy. Rozsmaruj na nim przygotowany krem. Ciasto wstaw do lodówki na ok. 4 godzin (a najlepiej na noc).
Galaretkę dokładnie rozpuść w 2 szklankach wrzątku, wystudź. Owoce opłucz na sitku, osącz. Poziomki pokrój na połówki. Ułóż je na stężałej masie maślankowej. Zalej galaretką. Wstaw na godzinę do lodówki. Potem wierzch posyp jagodami. Schładzaj ciasto przez kolejną godzinę.Źródło: Naj