Maślane ciasteczka migdałowo-owsiane

Maślane ciasteczka migdałowo-owsiane
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: JoAnkaW
Przepyszne ciasteczka maślane, które można zrobić na wiele sposobów np. bez glutenu czy bez cukru. Mega proste i szybkie.

Składniki

  • płatki owsiane (bezlutenowe) – 300 g
  • migdały – 150 g
  • masło orzechowe – 2 łyżki
  • proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
  • aromat migdałowy
  • słodzik – do wyboru (u nas erytrytol, ksylitol lub syrop z agawy)

Przygotowanie

  1. Płatki owsiane i migdały mielimy.

  2. Wszystkie składniki po kolei dodajemy do masy i ugniatamy ciasto.

  3. Rozwałkowujemy ciasto i wykrawamy ciastka.

  4. Jeśli do słodzenia używamy płynnego np. miodu czy syropu z agawy ciasto jest bardziej lepkie, wówczas formujemy w dłoniach ciasteczka.

  5. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Pieczemy z termoobiegiem 10-15 minut.

Komentarze do przepisu (5)

Maudie 14 czerwca 2019
Małe pyszności:)
slodkisentyment 14 czerwca 2019
Prosto i smacznie :) Fajne ciasteczka :)
fafiatko 14 czerwca 2019
Pycha!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • płatki owsiane (bezlutenowe) – 300 g
  • migdały – 150 g
  • masło orzechowe – 2 łyżki
  • proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
  • aromat migdałowy
  • słodzik – do wyboru (u nas erytrytol, ksylitol lub syrop z agawy)
Składniki