Maślane ciasteczka.

Przepis dnia 2015-09-08
Maślane ciasteczka.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: gogusia
Kruchutkie pachnące masłem ciasteczka.

Składniki

  • 100 g masła prawdziwego
  • 0,5 szklanki cukru zwykłego
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 3 żółtka
  • 2 łyżki gęstej śmietany 18 %
  • 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej
  • 200 g marmolady wieloowocowej

Przygotowanie

  1. Miękkie masło ucieramy mikserem z cukrem, cukrem waniliowym, żółtkami i śmietaną na gładką masę.
    Do masy wsypujemy mąkę i delikatnie łączymy na jednolite ciasto.
    Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdy i wyciskamy małe ciasteczka wielkości orzecha włoskiego.
    Do drugiego rękawa wkładamy marmoladę i dekorujemy nią nasze ciasteczka.

  2. Gotowe ciastka wkładamy do piekarnika na 20 -30 minut i pieczemy w 180 stopniach na złoty kolor.

    SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (2)

Futka 06 września 2015
Cudne i bardzo smakowite ciasteczka :)
kstr54 29 kwietnia 2016
Sa pyszne,polecam,zrobilam 2-kolorowe, zolto-czerwone
Składniki
  • 100 g masła prawdziwego
  • 0,5 szklanki cukru zwykłego
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 3 żółtka
  • 2 łyżki gęstej śmietany 18 %
  • 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej
  • 200 g marmolady wieloowocowej
Składniki