Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masa plastyczna do tortów z mlekiem w proszku jest bardzo prosta i oczywiście smaczniejsza niż ta z glukozą.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
W naczyniu podgrzewamy mleko z masłem. Do miski przesiewamy cukier puder oraz mleko w proszku, dodajemy mleko z masłem. Mieszamy dokładnie, możemy dodać więcej cukru z mlekiem w proszku lub mleka zwykłego by uzyskać odpowiednią gęstość masy. Dodajemy barwniki. Masa jest bardzo plastyczna, smaczna i bardzo prosta do wykonania.
To są przykładowe torty z tą masą.