Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Marynowane szaszłyki warzywne"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 159
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 159
Składniki
Oliwę i olej przelej do dużej miski. Dodaj ocet (najlepiej biały winny), sos sojowy, świeżo starty imbir, drobno posiekany czosnek i łyżkę cukru. Zalewę dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
Warzywa umyj, osusz i pokrój w cienkie paski. Zalej marynatą i wstaw do lodówki. Wyjmij je po godzinie i lekko odsącz z marynaty. Nabij na długie wykałaczki lub patyczki do grillowania. Potrawę możesz udekorować kilkoma gałązkami świeżego tymianku lub bazylii.
<strong>Przepis nadesłała: Sylwia Wójcik</strong>Źródło: Kurier TV