Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marokańska harira"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 94
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6583
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 156
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1218
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5619
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 94
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6583
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 156
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1218
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5619
Składniki
Obraną cebulę i marchewkę pokrój w kostkę. Na dnie dużego garnka rozgrzej olej, przesmaż na nim warzywa ze wszystkimi przyprawami.
Następnie dodaj pomidory razem z przecierem. Całość wymieszaj, zmniejsz ogień i duś 5 minut.
Potem dołóż namoczoną wcześniej soczewicę, zalej wodą i dopraw solą. Doprowadź całość do wrzenia i gotuj do czasu, aż czerwona soczewica się rozpadnie.
Około 3 minuty przed wyłączeniem dorzuć ciecierzycę. Gotową zupę posyp kolendrą.
Czas: 50 min, 1 porcja = 170 kcalŹródło: Kurier TV