Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marmurkowy jabłecznik to pyszne ucierane ciasto z kakao i naciętymi ćwiartkami jabłkami. Szybkie, łatwe i efektowne.
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 79
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 4463
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 49
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 79
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 4463
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 49
Składniki
Tortownicę 22- 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki. Następnie naciąć z wierzchu, ale tak żeby nie przeciąć do końca. Pokropić sokiem z cytryny.
Masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć na pianę. Dodawać jajka, jedno po drugim, ucierając do całkowitego połączenia się składników po każdym dodaniu. Przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Wlać 4 łyżki mleka i wymieszać ciasto tylko do połączenia się składników.
Połowę ciasta wyłożyć na tortownicę i wyrównać łyżką. Do drugiej połowy ciasta wsypać kakao i 2 łyżki mleka. Wymieszać i wyłożyć na jasną masę. Jabłka ułożyć na cieście naciętą stroną do góry. Piec w temperaturze 175ºC przez około 45- 50 minut do suchego patyczka. Wyjąć i wystudzić.