Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Marmurkowa baba w lukrowej polewie"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 18
Składniki
Czekoladę stop. Masło przełóż do miski, dodaj szczyptę soli, cukier i cukier waniliowy, utrzyj mikserem na puszystą masę. Połącz z jajkami. Mąkę (1 i 1/2 szkl.) przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do ucieranej masy. Dołóż śmietanę oraz proszek budyniowy. Wymieszaj. Ciasto rozdziel na dwie równe porcje. Do jednej dodaj stopioną i wystudzoną czekoladę oraz łyżkę kakao, a do drugiej – pozostałą łyżkę mąki.
Foremkę w kształcie babki posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Na przemian wlej jasne oraz ciemne ciasto. Lekko przemieszaj widelcem, aby powstał marmurkowy wzorek. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Piecz 60 minut. Wystudź. Przed podaniem oblej lukrem.
12 porcji 20 min 60 minŹródło: Naj