Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9832
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 111
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 518
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 54
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9832
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 111
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 518
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 54
Składniki
Żelatynę zalej 1 szklanką wody. Odstaw, aby spęczniała.
Truskawki wsyp do rondla, dodaj 3/4 cukru. Podgrzewaj mieszając, aż się rozgotują, dodaj 1/3 żelatyny, zmiksuj na gładko, ostudź.
Resztę żelatyny rozpuść podgrzewając.
Maślankę roztrzep z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym, 3 łyżki wymieszaj z żelatyną.
Następnie połącz z resztą maślanki. Dodaj ubitą na sztywno śmietankę.
Tortownicę wysmaruj olejem. Najpierw wlej do niej masę maślankową. Następnie na niej rób kleksy z masy truskawkowej każdy lekko mieszając widelcem, aby powstał efekt marmurkowy.
Deser wstaw do lodówki na około godzinę. W tym czasie galaretkę rozrób w dwóch szklankach gorącej wody.
Ostudź. Kiedy marmurek zastygnie, zalej go przygotowaną galaretką. Ponownie wstaw do lodówki na około 2-3 godziny.