Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy macie dziecięce wspomnienia związane z markizami? Okręcanie, rozklejanie, wyjadanie kremu i na koniec zjadanie ciasteczka… :) Pyszności. Pomyślałam, że markizy można przecież z łatwością zrobić samemu i przełożyć ulubionymi smakami. Zatem proponuję markizy kakaowe w czekoladzie przełożone masłem orzechowym i dżemem z czarnej porzeczki.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Składniki na ciasto zagniatam w misce. Ciasto dzielę na pół i rozwałkowuję każdą część na grubość ok. 3-4 mm. Wykrawam kółka (u mnie średnicy ok. 6 cm). Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem i piekę (w dwóch turach) w 180 stopniach przez 10 minut. Ciastka pozostawiam do wystygnięcia.
Smaruje połowę ciastek masłem orzechowym (robię to delikatnie, ciastka są kruche) i następnie dżemem. Przykrywam drugim ciastkiem. Tak przygotowane markizy układam na kratce lub na papierze do pieczenia. Obydwie czekolady rozpuszczam w kąpieli wodnej i polewam każde ciastko. Czekam do zastygnięcia czekolady i gotowe. Smacznego