Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marchwiowe kotlety z kaszą jaglaną"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 275
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 257
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 275
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 257
Składniki
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Dodaj umytą, posiekaną i osoloną dymkę. Powoli podsmażaj.
Kiedy cebulka zmięknie, dorzuć czosnek starty na tarce o drobnych oczkach, a także przyprawy i marchew. Smaż przez 5 minut, aż marchew nieco zmięknie.
Przestudź, a następnie dodaj kaszę, jajko i posiekaną świeżą kolendrę.
Masę przełóż do lodówki na około 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.
Z masy uformuj osiem niewielkich kotletów o grubości około 2 cm.
7. Rozgrzej na patelni łyżkę oleju. Smaż kotlety na średnim ogniu po 2-3 minuty z każdej strony, aż do zrumienienia.
Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika na 20 minut. Podawaj na ciepło z sałatką.Źródło: Pani