Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiecej na moim blogu, zapraszam ! http://charlottegotuje.blogspot.com/
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 77
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10578
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 243
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 65
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 201
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 77
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10578
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 243
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 65
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 201
Składniki
Marchewkę obrać i zetrzeć na drobnych oczkach (jeśli będzie za dużo soku to trzeba marchewkę odcisnąć). Mąkę oraz olej utrzeć mikserem, dodawać kolejno po 1 jajku. Ucierać do czasu, aż masa zbieleje. Do masy dodać cukier, cukier waniliowy, sól, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i marchewkę. Wymieszać dokładnie mikserem. Dodać bakalie i wszystko razem połączyć. Blaszkę posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wylać masę. Piec 60 min w nagrzanym do 180st.C piekarniku. (jeśli zacznie nam się przypalać, najlepiej jest wtedy przykryć papierem do pieczenia lub p.śniadaniowym).