Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marchewkowiec"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2145
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2145
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Składniki
Marchewki zetrzyj, połącz z sokiem z limetki. Żółtka utrzyj z cukrem. Białka ubij. Marchewki, migdały, mąkę, proszek i żółtka połącz, dodając na koniec pianę. Piecz 50-60 min w 170°C. Ostudź. Jogurt wymieszaj z miodem. Ciasto rozkrusz. W szklankach układaj warstwy ciasta i jogurtu. Udekoruj przesianym kakao.
Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 8 cena za porcję: 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie