Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Marchewki karmelizowane, z szynką wędzoną"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Marchewki umyj i obierz. Jeśli są dość duże, pokrój na połówki.
Rozgrzej masło na patelni. Wrzuć marchewki i duś je na małym ogniu 5 minut. Następnie dodaj sok z cytryny i cukier. Duś pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu 10 minut. Zdejmij marchewki z ognia i odstaw, aby wystygły.
Na suchej patelni podpraż orzechy, aby lekko się zrumieniły.
Owiń marchewki w plastry szynki. Jeżeli marchewki (lub kawałki) są cienkie, podziel szynkę na mniejsze kawałki. Ułóż na półmisku, przypraw czarnym pieprzem, posyp orzechami.Źródło: Olivia