Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Marchewka w miodzie"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 682
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 139
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 682
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 139
Składniki
Marchewki oczyść, opłucz, pokrój w grube słupki. Wrzuć na osolony wrzątek i gotuj ok. 5 minut. Wyjmij, osącz. Cebulę obierz, pokrój w krążki. Na dużej patelni rozgrzej 5 dag masła. Wrzuć marchewki.
Polej je płynnym miodem oraz octem winnym. Smaż, mieszając, 2-3 minuty. Dodaj krążki cebuli. Jeszcze chwilę smaż razem. Zdejmij z ognia. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Posyp obficie posiekanymi ziołami.
porcji, czas ok. 25 min; porcja – 120 kcal, cena 1,10 zł.Źródło: Świat kobiety