Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marcepanowe kwadraciki"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 206
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 206
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Czas przygotowania: 35 minut (bez czasu chłodzenia). 1 sztuka: 255 kcal. Cena sztuki: 0,90 zł
Orzechy i migdały upraż na suchej patelni, wystudź i grubo posiekaj. Marcepan potnij w kostkę. Margarynę stop z cukrem waniliowym, przestudź. Mleko przelej do garnka, dodaj cukier i mieszając, gotuj przez około 20 minut.
Mleko w proszku przesyp do dużej miski. Dodaj kakao, marcepan oraz orzechy i migdały. Margarynę wymieszaj z mlecznym syropem. Wlej do mleka w proszku z bakaliami i marcepanem. Dodaj zapach, wymieszaj.
Dużą blachę wyłóż folią aluminiową. Na spodzie rozsmaruj masę czekoladową. Wstaw na noc do lodówki. Zastygniętą czekoladową masę potnij na kwadraciki.Źródło: Tina