Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3089
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 227
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3089
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 227
Składniki
Piekarnik rozgrzej do temperatury 175 st. C. Każde wgłębienie w formie na muffinki wyłóż dwiema papierowymi foremkami/ Borówki przebierz, opłucz, przesyp na ściereczkę i osusz. Marcepan zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Masło ucieraj 5 minut z marcepanem, cukrem oraz cukrem waniliowym i szczyptą soli. Kiedy masa będzie puszysta, domieszaj jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, porcjami wsyp do ucieranej masy. Dodaj śmietanę oraz borówki. Dobrze wymieszaj ciasto łyżką.
Ciasto nałóż łyżką do wgłębie ń w formie. Wstaw do piekarnika. Piecz 30 minut. Wystudź. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.