Mandarynkowy smak

Mandarynkowy smak
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Pyszne i aromatyczne ciasto o smaku i zapachu mandarynki.

Składniki

  • Mandarynki 5 szt
  • Mąka tortowa 26 dag
  • Cukier kryształ 20 dag
  • Jajka kurze 4 szt
  • Olej rzepakowy 80 g
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Konfitura malinowa 270 g własnej roboty
  • Galaretka o smaku malinowym 1 szt
  • Posypka kakaowo -waniliowa 1/2 opakowania

Przygotowanie

  1. Mandarynki obrać ze skórki ,rozdrobnić blenderem.

  2. Jajka wybić dodać cukier utrzeć na puszysto.Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia,wymieszać dodać olej i zblendowane mandarynki.Wszystko bardzo dokładnie wymieszać.

  3. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.Blaszkę 36x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia ,wlać ciasto ,wstawić do piekarnika ,piec 30 min lub do suchego patyczka.

  4. Przestudzone ciasto przekroić na połowę.

  5. Konfiturę rozgrzać w garnku ,kiedy będzie mocno gorąca wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać ,lekko przestudzoną wyłożyć na ciasto ,przykryć drugą połową ,2 łyżkami konfitury lekko posmarować wierzch ,posypać posypką.

Komentarze do przepisu (2)

Docherro 22 stycznia 2020
Super ciacho:)
marianna1289 22 stycznia 2020
Dziękuję
Składniki
  • Mandarynki 5 szt
  • Mąka tortowa 26 dag
  • Cukier kryształ 20 dag
  • Jajka kurze 4 szt
  • Olej rzepakowy 80 g
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Konfitura malinowa 270 g własnej roboty
  • Galaretka o smaku malinowym 1 szt
  • Posypka kakaowo -waniliowa 1/2 opakowania
Składniki